Afbeelding

5G: Excellent op jacht naar koppositie

Voetbal 2 keer gelezen
OPLOO - Op basis van de indrukwekkende competitiestart en de nieuwelingen die afgelopen zomer werden gehaald, ging iedere voetbalvolger in de regio er gemakshalve vanuit dat Stormvogels'28 met twee vingers in de neus kampioen zou worden in de vijfde klasse G. Toch betekent een nederlaag tegen Excellent aanstaande zondag dat de ploeg uit Oploo de koppositie in 5G overneemt. Tegelijkertijd speelt HRC'27 in Afferden de tot degradatiekraker omgedoopte derby tegen Heijen.

[image=197002]

Excellent-Stormvogels'28
Dankzij een indrukwekkende reeks (vijf overwinningen op rij waarin maar liefst 24 keer werd gescoord) deelt Excellent na tien speelrondes de koppositie met Stormvogels'28. De formatie uit Siebengewald heeft net als de Oploose club 24 punten, maar de ploeg van scheidend trainer John Janssen had hier één wedstrijd minder voor nodig. Welke gevolgen de bij een 1-1 stand gestaakte wedstrijd van Stormvogels tegen Heijen gaat hebben, is echter nog niet bekend. Bij soortgelijke incidenten (scheidsrechter Nijp voelde zich bedreigd nadat hij een rode kaart had gegeven aan Stormvogels-speler Zenid Kukuljac, red.) dit seizoen wachtte de club in het beklaagdenbankje punten in mindering.

Excellent kan echter op eigen kracht de koppositie overnemen van Stormvogels door op Het Domein de drie punten op zak te houden. In 'Ploo wil niemand nog iets weten van een mogelijk kampioenschap, maar met sterkhouders als Chris van Duijnhoven (vorig seizoen nog speler bij Volharding), Rick van Koulil (zondag geschorst) en Nikky Cornelissen beschikt trainer Jos van Otterdijk over spelers die gemakkelijk tot scoren komen. Voetballend hoeft Excellent sowieso voor niemand onder te doen. Maar of het ook daadwerkelijk de concurrentiestrijd met Stormvogels aankan, zal zondag blijken. De Limburgers verloren afgelopen zondag verrassend van DSV en konden een week eerder, thuis tegen hekkensluiter GVV'57, pas in de slotfase het verschil maken.

HRC'27-Heijen
Aan de andere kant van de ranglijst wacht een ander cruciaal treffen en het is nog een mooi affiche ook: HRC'27 ontvangt in Afferden buurman Heijen, dat in negen speelrondes slechts vier punten verzamelde en nog altijd zonder overwinning is. HRC'27 heeft sinds de terugkeer in de vijfde klasse (de ploeg promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie, red.) ook pas één keer het zoet van de overwinning mogen smaken, al pakte HRC wel verrassend een puntje in Oploo tegen Excellent. In Grave werd rode lantaarndrager GVV'57 verslagen: 0-3. Die wedstrijd werd echter al 18 september jl. gespeeld. Beide ploegen snakken derhalve naar een overwinning!

HRC'27-Heijen is 'derby van de week' in Nieuwsblad De Maasdriehoek van dinsdag 22 november. In die editie wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de topper tussen Excellent en Stormvogels'28.

Volledig programma 5G:
HRC'27 - Heijen
Excellent - Stormvogels'28
DSV-Toxandria
Constantia - Gassel
De Zwaluw - Estria
VCA - GVV'57

Uit de krant

Uit de krant