Afbeelding

Boeiende topper in Cuijk eindigt gelijk

Voetbal 1 keer gelezen
CUIJK - JVC Cuijk en HSC'21 maakten er in een nat Cuijk een zeer onderhoudende wedstrijd van. Na negentig boeiende minuten besloot men op 1-1 en dat was gezien de spelverhoudingen terecht. JVC Cuijk baalde het meest van het puntenverlies want tien minuten voor tijd was men pas op een 1-0 voorsprong gekomen.

Door: Willy Rooyakkers

Tien minuten voor tijd leek invaller Derman Canzislar de grote held van de middag te worden toen hij na een misverstand tussen de doelman van HSC'21 en één van zijn verdedigers de 1-0 in een leeg doel kon schuiven. De goal werd luid bejubeld door de Cuijkse fans maar vier minuten later moest men alsnog de gelijkmaker incasseren toen invaller Appie Altunblas in twee instanties de bal langs de eerst nog goed reddende Bart Tinus kreeg. Een hard gelag voor het keihard werkende JVC dat in de tweede helft nadrukkelijk voor de winst was gegaan en alle risico's daarbij nam. Na de 1-0 verzuimden de gastheren echter voor iets meer zekerheid te kiezen waardoor men alsnog de rekening kreeg gepresenteerd.

[image=193317][image=193318]

Open wedstrijd
Het was namelijk al de hele middag een open wedstrijd geweest. JVC speelde met middenvelder Dennis Schouten zo diep weg dat de gastheren eigenlijk met vier spitsen stonden te voetballen. Dit betekende overwerk voor de middenvelders Abdes Assaouiki en Randy Hofmeijer maar toevallig waren dat wel de beste spelers aan Cuijkse kant. Vooral Assaouiki speelde een sterke wedstrijd en liet zien een geweldige aanwinst te zijn. Vooral in de openingsfase verzuimde JVC om te profiteren van het feit dat HSC'21 constant op één lijn stond te verdedigen. Er ontstonden legio mogelijkheden om een balletje tussendoor te steken maar telkens ging het mis. Enerzijds door onnauwkeurige passing maar ook de grensrechter kreeg bijna een lamme arm van het opsteken van zijn vlag. Met name Juncquiera, spelend voor de afwezige El Allachi, liep constant buitenspel. Gezien de speelwijze van HSC'21 deed de afwezigheid van El Allachi pijn want dit was nu net een wedstrijd voor hem geweest. De gasten uit Noord-Oost Nederland lieten tussendoor echter ook regelmatig zien niet voor niets als nummer twee van de ranglijst naar Cuijk te zijn gekomen. De bezoekers combineerden regelmatig vlot en hadden met hangende spits Avsar een absolute uitblinker. De technisch sterke Avsar maakte het Nick Paymans, spelend voor de geschorste Danny van Raaij, ontzettend lastig. HSC'21 kreeg enkele goede kansen maar wist net als JVC voor de pauze niet te scoren.

Opportunisme
Na de pauze zette JVC verrassend fel aan. De vleugelspelers waren van flank gewisseld en dat zorgde voor dreiging. Na een minuut of tien kwam Derman Canzislar in de ploeg voor Juncquiera waarna JVC nog gevaarlijker werd. Nadat Schouten naar de kant moest vanwege een lichte verrekking kwam good-old Ferdi Akankan naast Wesley Meeuwsen lopen waardoor JVC enorm opportunistisch ging voetballen. Hoewel de gasten zeker kansen kregen hadden ze het toch lastig met dit spel van de gastheren die knokkend op zoek gingen naar de verlossende goal. Alle risico's werden genomen maar een minuut of tien voor tijd leek dus de ultieme beloning te volgen toen er een hoge bal richting HSC-defensie ging en na een interne Haaksbergense botsing voor de voeten viel van Canzislar die vervolgens vanaf een meter of vijftien foutloos binnenschoof: 1-0. Toen was echter te zien dat de bezoekers een sterke ploeg hebben want JVC verzuimde dus om de organisatie wat verdedigender neer te zetten waardoor elke steekpass gevaarlijk bleef. De net ingevallen Altunbas kon zodoende alleen op Tinus af die nog knap redde maar kansloos was toen de terugkaatsende bal opnieuw voor de voeten van de invaller viel: 1-1. Op basis van de tweede helft had JVC Cuijk wellicht iets meer verdiend maar het publiek had toch genoten van een mooie wedstrijd op het hoogste amateurniveau. JVC verdiende meer toeschouwers dan de naar schatting vijfhonderd die waren komen opdagen.

JVC CUIJK: Tinus, Van Mourik, Paymans, Zegers (75. De Groot), Van Zanten, Hofmeijer, Schouten (65. Akankan), Assaouiki, Juncquiera (58. Canzislar), Meeuwsen, Koen

Uitslagen Topklasse

WKE - Achilles'29 1-0
Hollandia - Argon 3-1
Quick'20 - Haaglandia 1-5
De Treffers - FC Hilversum 3-1
AFC - UNA 4-2
JVC Cuijk - HSC'21 1-1
EVV - HBS 3-1
FC Lienden - VVSB 2-0

1. Achilles '29 9 22
2. HSC '21 9 20
3. Haaglandia 9 19
4. Hollandia 9 18
5. JVC Cuijk 9 17
6. FC Lienden 8 14
7. EVV 9 14
8. AFC 8 13
9. WKE 9 13
10. De Treffers 9 11
11. FC Hilversum 9 8
12. UNA/Brinvast 9 7
13. HBS 9 6
14. VVSB 9 6
15. Argon 9 6
16. Quick '20 9 3

Uit de krant

Uit de krant