Ook in Malden zijn er meerdere tiny houses geplaatst. (Foto: SK-Media)
Ook in Malden zijn er meerdere tiny houses geplaatst. (Foto: SK-Media) Foto: SK-Media

Bij voldoende belangstelling komen er tiny houses in Cuijk

Algemeen 6.297 keer gelezen

CUIJK | Een maximum van zestien tiny houses wordt er wellicht gerealiseerd in het deelproject ‘Wonen in het groen Zuid’ in de Cuijkse wijk Heeswijkse Kampen. Gemeente Land van Cuijk wil middels een inloopavond op woensdag 3 april polsen hoeveel vraag er daadwerkelijk is naar miniwoningen met een oppervlakte van maximaal 50 vierkante meter. 

Volgens een woordvoerder van de gemeente is geen sprake van een ‘los idee’ want in heel Nederland is er veel vraag naar deze kleine woonvorm. “Het heeft onder andere te maken met het feit dat het steeds moeilijker is voor jongeren om de stap uit huis te maken. Via het product tiny houses wordt deze stap vergemakkelijkt.” In Landhorst zijn eerder al enkele van deze minihuisjes gerealiseerd, die stuk voor stuk snel een bewoner vonden.

Diversiteit
Bij de nieuwste uitbreiding van de Heeswijkse Kampen is een ‘grote diversiteit aan woonvormen’ opgenomen, waaronder vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen, appartementen en rijtjeswoningen. Tiny houses sluiten hierop goed aan. Fysiek en planologisch is er volgens de woordvoerder dan ook ruimte gemaakt voor zestien van die woninkjes, allemaal bedoeld als koopwoning.

Inloopavond
“Als er voldoende belangstelling is gaan we richting de zomer in de verkoop. Het is een product waar we meerdere jaren mee kunnen doen, dus we hoeven niet alles in één keer te verkopen.”, meldt de woordvoerder. “We willen verder graag polsen of mensen zelf een kavel willen kopen, of een kavel met een woning erop (projectbouw)”. Dit alles moet duidelijker worden tijdens de inloopavond op 3 april in De Nielt in Cuijk. Van 19:30 tot 21:00 uur zijn mensen die ‘serieus interesse hebben’ met de gemeente in gesprek gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant