Mark van Gaal heeft twee prijzen gewonnen en is dubbel genomineerd voor de titel 'IJssalon van het Jaar 2024' (Foto: Raphael Drent)
Mark van Gaal heeft twee prijzen gewonnen en is dubbel genomineerd voor de titel 'IJssalon van het Jaar 2024' (Foto: Raphael Drent) Foto: Raphael Drent

Hapse ijssalon valt in de prijzen; dubbel genomineerd voor salon van het jaar

Algemeen 2.747 keer gelezen

HAPS / GORINCHEM | Jaarlijks neemt de top van ijsbereidend Nederland het tegen elkaar op tijdens de IJsVak-Wedstrijden. Er zijn daarbij twee titels in de wacht te slepen; De Gouden IJsspatel en De Gouden IJscreatie. IJs & Spijs uit Haps maakte op de wedstrijden in Gorinchem ook furore.

Wie maakt het lekkerste ijs? Daar gaat het om bij de strijd om De Gouden IJsspatel. Dit jaar streden maar liefst 30 ijsbereiders met hun lekkerste demi-peren-ijs, een combinatie tussen room- en sorbetijs, om deze titel. Na een voorronde en een halve finale, moesten de tien beste ijsbereiders het maandag 11 maart nog een keer live op het wedstrijdpodium tegen elkaar opnemen. Uiteindelijk wist Mark van Gaal van IJs & Spijs de tweede plaats te bemachtigen. 

Bij de strijd om De Gouden IJscreatie werden negen deelnemers uitgedaagd om binnen zes minuten vier identieke ijscoupes te maken. Dit gebeurde ook live op het wedstrijdpodium, onder het toeziend oog van de vakjury, een kinderjury en een zaal vol publiek. De Hapse ijsspecialist behaalde in deze strijd het brons.

IJssalon van het Jaar 2024
De ijszaken die een podiumplaats wonnen zijn automatisch ook genomineerd voor de titel ‘IJssalon van het Jaar 2024’. Mark zal zijn salon in Haps op topniveau moeten houden want de komende maanden kan hij bezoek krijgen van een ‘mystery guest’ en worden onderworpen aan een grondige hygiënische check. In juni wordt bekend gemaakt of er dus nóg een prijs naar Haps gaat.

“Twee podiumplaatsen, dubbele nominatie voor ijssalon van het jaar!,” aldus IJs & Spijs op Facebook. “De bekroning (...) in Gorinchem maakt ons weer dankbaar, trots en geeft ons nog meer zin en gedrevenheid voor het nieuwe seizoen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant