Charlotte M. Baas heeft een nieuw boek geschreven.
Charlotte M. Baas heeft een nieuw boek geschreven. Foto: Eigen foto

‘Verbonden’: nieuwe thriller van Cuijkse bodem

Kunst en cultuur 793 keer gelezen

CUIJK | Komende week verschijnt het nieuwste boek van Charlotte M. Baas: Verbonden. “In deze thriller van 326 pagina’s leeft de lezer mee met een jonge vrouw van 24 jaar, die ten prooi is gevallen aan een seriemoordenaar in Rotterdam”, aldus Charlotte. “Ik vond het leuk om mijn studentensteden in mijn romans te verwerken.” 

In haar jeugd was ze veel te vinden in de bibliotheek, waar ze op zoek ging naar griezelverhalen. “Mijn favoriete auteur destijds was R.L. Stine, onder andere bekend van de jeugdboekenserie Kippenvel. Ik heb bijna alle titels van hem gelezen”, vertelt Charlotte. Het is dan ook niet vreemd dat haar eigen romans veel spanning bevatten.
Charlotte begon op de middelbare school al te schrijven. Nadat ze twee jaar de studie Fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam had gevolgd, verliet ze haar geboortedorp om Medische Biologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen te gaan studeren. Na het behalen van haar academische titels vestigde ze zich in Cuijk.

Nieuw verhaal
In februari 2019 debuteerde Charlotte met het eerste deel van de fantasy-trilogie Verlangen, die grotendeels in Nijmegen afspeelt en waarvan in 2021 het derde boek werd gepubliceerd. Nu, ruim drie jaar na haar debuut, verschijnt haar nieuwste boek Verbonden. Vier kalenderjaren op rij verschenen er boeken van Charlotte. “Ik ben wel met een nieuw verhaal bezig, maar die staat nog in de beginfase. Het zal dus even duren voordat er weer iets van mij wordt gepubliceerd,” vertelt Charlotte. Meer informatie over Charlotte en haar titels is te vinden op haar website https://cmbaas.com

The ReadShop in Cuijk en boekhandel Van Dinter in Boxmeer verkopen de werken van Charlotte binnen het Land van Cuijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant