Foto ter illustratie
Foto ter illustratie

Teleurstelling Team Thijs Hendriks Tweewielers in Zuid-Afrika

Overige sport 1.264 keer gelezen

KAAPSTAD | De eerste deelname voor het Wanrojise Team Thijs Hendriks Tweewielers aan de Cape Epic, de Tour de France voor mountainbikers, is uitgedraaid op een teleurstelling. Coureurs Bart Classens (Linden) en Juul van Loon (Cuijk) staakten al op de derde dag de strijd in de Zuid-Afrikaanse duo-race; uiteindelijk eindigden ze allebei in het ziekenhuis.

De achtdaagse Cape Epic (17-24 maart) geldt vanwege het sterke deelnemersveld, het loodzware parcours en de media-aandacht (elke dag live-uitzendingen) als de grootste mtb-wedstrijd ter wereld. Deze editie kreeg het gigantische deelnemersveld (600 duo’s) daar ook nog een hittegolf bij te verwerken, met temperaturen tussen de 35 en 40 graden. Op de derde dag - het team lag op koers voor een plek in de top 30 - zorgden bijkomende fysieke ongemakken voor dusdanige uitdroging bij Classens, dat hij halverwege de etappe niet meer verder kon en uiteindelijk in het ziekenhuis moest worden behandeld. 

Van Loon ging op de vierde dag solo en buiten mededinging verder, maar dat werd ook geen succes. Hij kwam hard ten val en brak daarbij zijn heup. Naar omstandigheden viel de schade mee. Het tweetal kon later die dag samen, op eigen kracht het ziekenhuis verlaten en is inmiddels weer in Nederland. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant